Jumaat, 12/07/2024, 11:24 PMSelamat datang Guest | RSS
🏴 NATURALIST PARTY
Utama | Rasul | Daftar | Log Masuk
» Daftar Masuk

» Freeman

Contohi Rasul

Fungsi Rasul: Setelah datang Rasul masing-masing maka hukuman pun dijalankan di antara mereka dengan adil dan mereka tetap tidak dianiaya. (10:47)

Katakanlah (wahai Muhammad): β€œAku hanyalah mengajar dan menasihati kamu dengan satu perkara sahaja, iaitu: hendaklah kamu bersungguh-sungguh berusaha mencari kebenaran kerana Allah/Sunnatullah semata-mata, sama ada dengan cara berdua atau seorang diri; kemudian hendaklah kamu berfikir sematang-matangnya”. (34:46)Jika demikian, adakah sama mereka itu dengan orang-orang yang keadaannya sentiasa berdasarkan bukti yang terdapat dari Tuhannya [METAPHYSICS], dan diikuti oleh saksi dari pihak Tuhan meneguhkan bukti yang tersebut [EPISTEMOLOGY]; dan sebelum itu, kenyataan yang serupa diberi oleh Kitab Musa yang menjadi ikutan dan rahmat? [AXIOLOGY] Orang-orang yang berkeadaan demikian, mengakui – menerima Al-Quran; dan sesiapa ingkar dari kumpulan-kumpulan kaum kafir, maka nerakalah dijanjikan menjadi tempatnya. Oleh itu, janganlah engkau menaruh perasaan ragu-ragu, kerana sesungguhnya itu adalah perkara yang benar dari Tuhanmu, tetapi kebanyakan manusia tidak percaya kepadanya. (11:17)


Let us come to common terms/law between us and you: that we will serve none but Allah/Sunnatullah, associate none with Him/Sunnatullah, nor take one another as lords instead of Him/Sunnatullah. If they turn away, say, Β΄Bear witness that we are MuslimsΒ΄ (3:64)

LANGKAH 2?

» BLOG

» Emergency!


ipns://naturalistparty.x 🏴 Naturalist Party * Religious Anarchism * Pelihara Diri & Keluarga
uCoz